Tinklaraštis

6 paprasti patarimai raumenų skausmui malšinti

6 paprasti patarimai raumenų skausmui malšinti

Retkarčiais atsirandantis raumenų skausmas ir mėšlungis paprastai rodo organizmo reakciją į padidėjusį fizinį krūvį, taip pat ir mankštos trūkumą, per didelį stresą, įtampą ir kt. Be to, raumenis gali skaudėti susirgus (pvz., gripu, peršalimu). Bet kuriuo atveju nėra nieko neįprasto, jei raumenis skauda visą dieną sėdint darbe. Tokiais atvejais geriausia padėti sau pačiam.

Kaip?

1. Pakankamai miegokite

Kartais raumenų skausmas yra tik priminimas, kad persistengėte, atėjo laikas sustoti ir pagaliau pailsėti. Pagaliau sustabdėte veiklą ir atsigulėte, tačiau problema niekur nedingo. Svarbi yra ir miego padėtis bei pati lova, nes tai gali turėti įtakos skausmui, ypač nugaros apačioje. Rekomenduojama miegoti ant šono. Miegodami ant nugaros, padėkite pagalvę po apatine nugaros dalimi ar kaklu, kad gulėtumėte skausmo nekeliančioje miegojimo padėtyje.

2.Sveikai maitinkitės

Raumenis gali skaudėti, jei trūksta tam tikrų vitaminų ar mineralų. Raumenų mėšlungis yra skiriamasis magnio trūkumo požymis. Magnį galima tiesiog įtraukti į savo mitybą. Taip pat ypatingą dėmesį reikia skirti visai mitybai, kad joje būtų maisto, kuriame gausu kalcio, kalio ir B grupės vitaminų. Venkite rafinuoto cukraus ir kitų perdirbtų maisto produktų, nes jie slopina būtinų vitaminų įsisavinimą.

3. Gerkite pakankamai vandens

Paprasta, bet ir labai svarbu. Įsitikinkite, kad geriate pakankamai vandens, ypač vasarą, nes skysčių trūkumas taip pat sukelia raumenų skausmą. Geriau gurkšnokite visą dieną, nei išgerkite visą stiklinę vandens iš karto. Išgėrus visą stikline iš karto, vanduo tik prateka per kūną ir nėra absorbuojamas. Gerkite ne šaltą, o kambario temperatūros vandenį.

4. Nepamirškite mankštos

Saikingai sportuokite, eikite pasivaikščioti gamtoje ir nepamirškite tempimo pratimų. Jie padės atpalaiduoti įtemptus raumenis.

5. Rinkitės tinkamą padėtį ir tinkamai pritaikytą darbo aplinką

Teisinga kūno padėtis padeda išlaikyti natūralų stuburo išlinkimą, kad jis būtų dvigubos „S“ formos. Sėdint kelias valandas gaunamas priešingas poveikis, nes kūnas pervargsta, įsitempia ir susitraukia dėl veiklos stokos. Todėl sėdint prie kompiuterio dažnai atsiranda skausmas. Jei daug sėdite, pabandykite kelis kartus per dieną (po 30 min. sėdėjimo) išsitiesti, ištempkite sunarintas rankas už nugaros ir virš galvos. Taip pat įsitikinkite, kad nekryžiuojate kojų. Biure sėdėkite ant jūsų stuburui tinkamos kėdės ir prie tinkamo stalo. Sėdėkite tiesiai ir kojomis statmenai remkitės į žemę.

6. Mėgaukitės masažu

Masažas ar savimasažas pagerina kraujotaką. Gera kraujotaka būtina malšinant jau atsiradusį skausmą.