Tinklaraštis

Atpažinkite prastos kraujotakos simptomus ir pagerinkite ją natūraliu būdu

Atpažinkite prastos kraujotakos simptomus ir pagerinkite ją natūraliu būdu

Dėl prastos kraujotakos gali pradėti skaudėti raumenis ir sąnarius bei apskritai pablogėti gyvenimo kokybė. Todėl gera kraujotaka yra labai svarbi sveikam ir aktyviam gyvenimui. Jums gali padėti preparatas „Rosacta®“ – natūrali, skausmą malšinanti priemonė, skirta ilgalaikiam periferinės kraujotakos sutrikimų gydymui.

Mūsų kraujo sistemą sudaro širdis, kraujagyslės ir kraujas. Širdis stumia kraują kraujagyslėmis, todėl kūnas gali judėti ir funkcionuoti. Jei sujungtume visas kraujagysles, per kurias kraujas tiekia deguonį ir maistines medžiagas į kiekvieną mūsų kūno ląstelę, gautume daugiau nei 95 000 kilometrų ilgio sistemą. Todėl kraujotaka priklauso nuo širdies sveikatos ir širdies bei kraujagyslių sistemos funkcionavimo.

Ar žinojote, kad beveik pusę kraujo sudaro vanduo?

Širdies ir kraujagyslių sistema su arterijomis stumia deguonimi prisotintą kraują kūnu. Vėliau šis kraujas su visomis atliekomis per venas nešamas atgal į širdį. Širdies ir kraujagyslių sistemą galima suskirstyti į centrinę ir periferinę. Centrinę sistemą sudaro didesnės arterijos ir venos, esančios krūtinėje ar pilve, tad ji jungia širdį su plaučiais ir pagrindiniais organais arba krauju aprūpina kitas kūno dalis (galvą, rankas, kojas). Mažomis periferinės sistemos kraujagyslėmis tiekiamos maistinės medžiagos ir deguonis į vietinius rankų ir kojų audinius bei paviršių.

Preparatai, gerinantys periferinę kraujotaką, pvz., kremas „Rosacta®“ su rozmarinų eteriniu aliejumi, gali padėti sumažinti galūnių skausmą ir išspręsti su tuo susijusias problemas.

Susilpnėjusios periferinės kraujotakos sistemos simptomai

Sveiko žmogaus kraujotaka kraujagyslėmis vyksta be kliūčių. Bėgant metams ir veikiant daugeliui veiksnių kraujagysles gali užkimšti iš riebalų ir cholesterolio sudaryta medžiaga. Dėl sumažėjusio tūrio sumažėja ir kraujotaka bei deguonies, maistinių medžiagų ir šilumos tiekimas kojoms bei ir kitoms kūno dalims. Paveikta kūno dalis nebegali tinkamai funkcionuoti ir dėl to gali kilti papildomų problemų.

Šaltos pėdos

Visiškai normalu, jei retkarčiais pėdos yra šaltos. Tai gali būti reakcija į temperatūros ar gyvenimo būdo pokyčius. Daugeliu atvejų tiesiog reikia palaukti, kol kūnas pripras prie naujų sąlygų.

Be to, šaltos pėdos dažnai yra prastos kraujotakos kojose rezultatas, nes į galūnes nepatenka pakankamai šilto kraujo, kad jas sušildytų. Dažniausiai taip nutinka dėl sėslaus gyvenimo būdo, rūkymo, didelio cholesterolio kiekio ir tam tikrų širdies ligų. Žmonėms, kuriems dažnai šąla pėdos, rekomenduojama apsilankyti pas gydytoją.

Pėdos gali šalti dėl per didelio riebaus, greito maisto bei cukraus vartojimo, fizinio aktyvumo stokos ir rūkymo.

Pavargusios kojos

Kojų nuovargį dažnai jaučia moterys, vyresnio amžiaus ir antsvorio turintys žmonės. Dažnos problemos, atsirandančios kartu su diskomforto jausmu kojose, yra skausmas, raumenų uždegimas ir mėšlungis. Pavargusių kojų jausmas gali atsirasti dėl per didelio ar per mažo aktyvumo, taip pat dėl prastos kraujotakos. Nors būklė nėra pavojinga, siekiant geresnio ir aktyvesnio gyvenimo rekomenduojama skausmą malšinti ar užkirsti jam kelią reguliariai ir lengvai mankštinantis, nes mankšta taip pat gerina kraujotaką.

Pavargusios kojos yra per didelio fizinio krūvio arba, atvirkščiai, nepakankamo fizinio krūvio, ilgo sėdėjimo ar stovėjimo (lėktuve, darbe, prižiūrint vaikus) ir ilgo aukštakulnių dėvėjimo rezultatas.

Sunkios kojos

Po treniruotės tikėtinas sunkių ir nelanksčių kojų pojūtis. Tačiau, jei patiriate panašius simptomus be aiškios priežasties, jie gali būti rimtesnių problemų požymis. Sunkių kojų pojūtį dažnai jaučia cukriniu diabetu sergantys, rūkantys, aukštą kraujospūdį ir didelį cholesterolio kiekį turintys žmonės.

Sunkių kojų pojūtis atsiranda dėl didelio cholesterolio kiekio, rūkymo, aukšto kraujospūdžio ir antsvorio.

Pagrindiniai šąlančių, sunkių ir pavargusių kojų simptomai yra dilgčiojimas, mėšlungis, bukas skausmas, odos spalvos pokyčiai ir tirpimo jausmas.

Panašūs prastos kraujotakos simptomai gali atsirasti ir kitose kūno dalyse, pvz., rankose ar delnuose. Tuo pačiu metu dėl nesveiko gyvenimo būdo gali kilti apatinės ir viršutinės nugaros dalių problemų bei skausmas pečių juostoje.

Negalima ignoruoti prastos kraujotakos simptomų, nes jie gali sukelti rimtesnių problemų.

Dėl ko gali suprastėti periferinė kraujotaka?

Problemų dėl prastos kraujotakos atsiradimui įtakos turi daugelis veiksnių. Pateikiame tik keletą dažniausiai pasitaikančių:

- amžius (vyresnio amžiaus žmonių kraujotaka dažnai yra prastesnė);
-
lytis (vyrų kraujotaka dažnai yra prastesnė);
- rūkymas;
- didesnis kūno svoris;
- ilgalaikis ribotas judėjimas (sėdėjimas lėktuve, stovėjimas, sėdėjimas prie stalo);
- reguliaraus fizinio krūvio trūkumas arba per didelis fizinis krūvis;
- dehidratacija;
-
diabetas;
- padidėjęs cholesterolio kiekis;
- aukštas kraujo spaudimas.

Kremas "Rosacta®" periferinei kraujotakai gerinti

Namuose naudojamos gydimo priemonės ir prevencija yra svarbios sveikam širdies ir kraujagyslių sistemos funkcionavimui bei gerai kraujotakai visose kūno dalyse. Tačiau turime laukti jų poveikio. Skaudančios kojos, nugara, apatinė nugaros dalis ar pečiai ir kaklas sukelia daug nepatogumų. Galite palengvinti skausmą naudodami kremą „Rosacta®“ – veiksmingą natūralų vaistažolių preparatą, kurį saugu reguliariai ir ilgai vartoti du ar tris kartus per dieną.

Kreme „Rosacta®“ yra rozmarinų eterinio aliejaus, kuris veiksmingai gerina periferinę kraujotaką ir padeda sumažinti raumenų bei sąnarių skausmus.

"Rosacta®" yra natūralios kilmės preparatas, nes jo sudėtyje yra veikliosios medžiagos – rozmarinų eterinio aliejaus. Atkreipkite dėmesį, kad rozmarinai, iš kurių išgauname eterinį aliejų, nėra apdorojami pesticidais.

Unikalus, kremo „Rosacta®“ sudėtyje esantis rozmarinų eterinis aliejus išgaunamas Šiaurės Afrikoje, iš kruopščiai surinktų rozmarinų dalių žydėjimo laikotarpiu.

Kaip galima sau padėti?

Prastos periferinės kraujotakos galima išvengti tinkamais prevencijos būdais. Tačiau, jei jau pastebėjote pirmuosius simptomus, yra daug būdų skausmui palengvinti ir periferinei kraujotakai pagerinti.

Gerkite vandenį – stenkitės kasdien išgerti bent 2 litrus vandens, vyrams rekomenduojama išgerti iki 3 litrų. Vandenį taip pat galite pakeisti nesaldintomis žolelių arbatomis, kurios taip pat gerina kraujotaką.

Nustokite rūkyti – rūkymas labai kenkia sveikatai, todėl kuo greičiau nustokite rūkyti. Nustojus rūkyti, be kita ko, pagerėja kraujotaka ir tuo pačiu mažėja tikimybė susirgti vėžiu ar patirti miokardo infarktą.

Dėvėkite kompresines kojines – pasikonsultavę su gydytoju, išbandykite kompresines kojines, kurios pagreitina kraujotaką kojose.

Reguliariai mankštinkitės – reguliarus fizinis krūvis yra būtinas sveikai širdies ir kraujagyslių sistemai, nes stiprina širdį ir kraujagysles. Net ir ne tokie intensyvūs pratimai, kaip važiavimas dviračiu, joga, plaukimas ar ėjimas, gali žymiai pagerinti kraujotaką.

Išbandykite „žvakės“ kojų pratimą, nes jis idealiai tinka kraujagyslėms stiprinti ir mažina kojų patinimą.

Sumažinkite svorį – didelis kūno svoris apkrauna kūną, ypač širdį, sąnarius ir periferinę kraujotakos sistemą. Numesti kelis kilogramus labai naudinga, kad kraujotaka būtų geresnė.

Pakelkite kojas – pakelti kojas po ilgo sėdėjimo yra naudinga geresnei kraujotakai, ypač jei pastebėjote kojų ir kulkšnių patinimą.

Mažiau stovėkite ir sėdėkite – dėl šiuolaikinio gyvenimo būdo gali tekti ilgai sėdėti ar stovėti. Stenkitės dienos metu keisti padėtį ir kas valandą atlikti tempimo pratimų.

Sveikai maitinkitės – venkite greito ir perdirbto maisto, maisto, kuriame yra daug cukraus ir druskos, bei mėsos produktų. Valgykite daugiau daržovių, sveikųjų riebalų ir ląstelienos.

Juodajame šokolade yra flavonoidų, kurie plečia kraujagysles, todėl retkarčiais galite pasilepinti gabalėliu šokolado ir numalšinti saldumynų troškimą.